.
 
Gör ditt eget
  snus och spara
  Tusenlappar!
  .


Gör en hobby
av din last!

| Fraktfritt om du handlar för över 1000! | Betalningsvillkor | Om Tilbudet | Kundtjänst | FAQ | Hur handlar jag? |

Produkter

Tips & Trix!

I Fokus!

 





Premiere Tobacco
Premiere Tobacco

 

Information

 Hur handlar jag?
 
Kontakta oss
 
Anvisning Eget snus
 
Anvisning Råtobak
 
Bygg en snusugn
 
Snuslänkar
 
Vanliga frågor!
 
Tips & Trix!
 Leveransvillkor
 Godssökning DHL
    

           

 

Smått & Gott



Tilbudet på
Facebook

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

. Dela länk via Facebook

 

 Tips och Trix!

Här hittar du en del tips för dig som tillverkar ditt eget snus.
Dels tips från oss, men tanken är att merparten skall kommer från er kunder!
Har du hittat den ultimata smaksättningen eller några andra bra idéer för själva
tillverkningsprocessen. Skicka oss ett mail
och dela med dig av
dina erfarenheter. Givetvis även de erfarenheter som varit mindre lyckade!

 

 

 

 

 


Ladda ner den givna 
ringsignalen för
alla snusare!

 

 Temperaturen


Cut'n Rolls snussatser körs på ganska låg värme. Du bör ligga runt 70 grader
i snusmassan. Detta för att den skall vara möjlig att baka i en egengjord snusugn.
Det finns snussatser som skall hålla upp till 90/95 grader.
Då bakas den i regel bara i två dygn (min 36 timmar). Värmen och baktiden hänger alltså ihop.
Ju högre värme desto kortare baktid. Den principen funkar på alla snussatser.
Även Cut'n Roll.
En högre temperatur med kortare baktid påverkar givetvis resultatet.
Nödvändigtvis inte negativt. Tycker du det är kul, så testa gärna med lite
olika temperaturer och baktider. 
Notera ner dina resultat så lägger vi ut det här!

Generella temperaturer och bakningstider
50-60 grader = 6 dygn
60-70 grader = 5-6 dygn
70-80 grader = 4-5 dygn
80-90 grader = 2-3 dygn
90-97 grader = 24 + 12 tim
Ju högre temperatur desto mörkare blir det färdiga snuset.
När snuset övergår från brunt till mörkbrunt är det färdigbakat.

Tillverkaren av våra snussatser har dock alltid sagt att det är lättare att
lyckas om du bakar längre i en lägre temperatur!

Ett vanligt problem är att temperaturen mäts i ugnen och inte i snusmassan.
Det leder ofta till en för låg temperatur. Slarvar man sedan med att röra i
snusmassan en gång om dagen. Ja då kan faktisk snusmassan mögla!
Mät därför alltid temperaturen direkt i snusmassan!
Det är även mycket viktigt att du använder väl rengjorda redskap och bunkar.
Annars kan du lätt få en förorening i snusmassan som påverkar resultatet
eller även i detta fall få snuset att mögla.

OBS! Det gör mycket stor skillnad på slutresultatet om det färdiga snuset
får mogna/lagras i 1-2 veckor innan du börjar använda det. Det gör du
lämpligen i en kyl eller frys.

Ett av de senaste tipsen när det gäller snusugn är att använda en riskokare.
Det enda du behöver göra är att tejpa för hålet i locket där ångan annars
går ut. Troligen räcker att köra ca 3-4 dagar. Som alltid är det när snusmassan 
övergår från brun till mörkbrun det är "färdigbakat"
Om ni gör tester med en riskokare får ni gärna höra av er med resultaten.

Du hittar den bland annat hos Jula för 199:00

 

 Recept

Här hittar du samtliga våra recept för snustillverkning eller att tillverka röktobak

 
Snusrecept
Snusrecept
Premiere Tobacco
Snusrecept
Snusrecept
Coobra
Snusrecept
Bereda röktobak


Snusrecept
Gamla snusreceptet
Cut'n Roll

Snusrecept
Nya snusreceptet
Cut'n Roll
 


Oavsett vilken snussats du köper, kan du utgå från

valfritt recept och temperatur!
 
 
 
 Kramvänligheten

Kramvänligheten är ett ständigt gissel i hemgjort snus.
Med våra snussatser följer en påse Polypropylenglykol, för
att göra det mer kramvänligt. Det är ganska många som även köper till en extra 
flaska Glycerolblandning för att få det kramvänligare. Detta hjälper till viss del.

Det har gjorts en hel del tester med stärkelse (typ majsmjöl) som visat
bra resultat. Det gör snuset fastare och det klabbar mindre. Eftersom 
snussatserna oftast inte innehåller några konserveringsmedel (utöver karbonat
och salt) är det viktigt att du tillsätter eventuell stärkelse sist. 
Då i en kall snusmassa. Även detta kan annars leda till mögligt snus.

Det absolut effektivaste för att få ett kramvänligt snus är att tillsätta Gummi Arabicum.
Det är även det som de större snustillverkarna använder. Det är mycket kraftigt,
så var försiktig och tillsätt i måttliga mängder. Prova dig gärna fram och tillsätt
i omgångar tills du blir nöjd.

Ett flertal kunder har även testat att blanda i små mängder matolja i
snusmassan. Det kan också ge en viss ökning av kramvänligheten.
Tänk bara då på att du även kan påverka smaken på det färdiga snuset.

Om du upplever det färdiga snuset som klabbigt, kan det bero på för mycket
vatten. Sprid ut snuset på en dagstidning och hacka isär alla klumpar.
Låt det eftertorka tills du får den önskade konsistensen.
Detta är ett ganska vanligt problem, så ta gärna något mindre vatten än
receptet. Det är ju mycket lättare att tillsätta mer än att eftertorka.
Om du behöver tillsätta mer vatten skall du även ta lite mer salt.

Om du upplever hårda klumpar i det färdiga snuset, kan det bero på att
karbonatet inte blivit tillräckligt utblandat. Var alltid mycket noga med att
blanda i karbonatet ordentligt. Förutom klumpar kan du även råka ut för
frätskador om koncentrationen i en prilla blir för hög.

 

 Smaksättning

Det är väl detta område som finns mest att skriva om!
Dessvärre får vi inte associera till de stora varumärken som så många
vill efterlikna. Vi har blivit hotade med stämning för detta tidigare.

Den absolut vanligaste snusaromen är Bergamott. Att sedan vissa snussorter
är okryddade stämmer inte riktigt. De flesta snussorter innehåller någon form
av smaktillsats. Bl.a. Rökarom är en vanlig bas i många snussorter.

Vår arom Armé innehåller en blandning av bergamott och rosenolja.
Rapp är en blandning av enbär och bittermandel.

Jag vet att många av er laborerar med spritsorter, essenser, kaffe m.m.
Hör av er med era recept

Portionssnuset blir ju allt mer populärt och jag har väl fastnat ganska rejält själv
för det. Jag kan inte nog flagga för att lite extra salt i vattnet gör enorm skillnad.
Förvisso min egen tycke och smak, men jag hoppade över det en gång och det
blev knappt snusbart. 1 matsked till en 120g påse gör mycket stor skillnad.
Det blir lite mer bett i snuset!

 

 Tips och synpunkter från våra kunder

 

I den senaste satsen jag gjorde smaksatte jag med Bergamott och 15 droppar
   Angostura bitter. Kombinationen blev utmärkt!  Henke

Jag brukar hälla in lite Vodka i den färdiga snusmassan. Det får aromerna
   att blomma ut bättre. Lasse i Malmö

Efter ett par satser fick jag fram nästan exakt samma smak som snuset
   som heter en "siffra! Ca 20 droppar Bergamott till en halv snussats!
   Nils-Olov i Luleå

Hej! Ville bara tala om att vi är ett stort gäng killar på verkstan som håller
   på att testa olika sorts snus, nu när våra kära politiker tycker att det ska 
   kosta en rejäl slant att få ha prillan under läppen. Det verkar hittills som
   att ni är dom som har det bästa snuset! 
   Håll snusfanan högt. MVH Christer i Finspång

Hej! Nu har jag provat ert grovsnus, har gjort båda halvsatserna och 
   är helt nöjd.  Jag kommer helt klart att fortsätta med er grovsnussats 
   men ska justera vattenmängden och pottaskemängden något nästa gång.
   Använde inte några tillsatser snuset blev bra ändå enligt min smak.
   Läs mer! Åke i Sundsvall lämnar en utförlig redogörelse hur han kom
   fram till sin perfekta blandning. Bland annat mycket bra idéer gällande
   hur man konstruerar en snusugn. Läs mer!

Hej!
   Har tillverkat & snusat cuthof snus i ca 6 månader. Deras snussats blir
   mycket mörk och luktar lite tillgjort samt att den är extremt svår att packa. 
   Hos cuthof får man ingen reducering på frakten heller, så om man är några 
   stycken och köper 7 kg så blir det även dyrare ju mer det väger.
   När jag gjorde er snussats för första gången märktes det redan vid 
   ihopblandningen att det skulle bli fint snus. Man har inte den lustiga lukten, 
   det luktar snus samt att jag fick det till en exakt kopia av typ ettan av er 
   snussats fin och nästan som grov med er grova sats. 
   Er tobak binder sig MYCKET bättre, lätt att packa samt att det smakar prima.

  Så här gjorde jag:
  
Värmde upp 8 dl vatten, tillsatte 2 påsar koksalt när det svalnat. När vattnet
   var 35 grader tillsatte jag 500g tobak fin, in i ugnen på 75 grader. Efter 36 timmar
   tog jag ut det och rörde endast om i satsen, in i ugnen igen 36 timmar.
   Totalt 4 dygn, sedan tillsatte jag 1,5 påsar pottaska och en flaska glycerol och
   10 doppar rökarom. Detta blandade jag med batteridriven borrmaskin som jag
   satte en visp från vanlig elvisp i.
   MVH Patrik i Näsum

Tjenare, tänkte dela med mej av mitt nyuppfunna snusrecept. det låter kanske 
   lite galet men jag har smaksatt snuset med apelsin och chili, som ger en lite
   extra kick under läppen. Jag gjorde på en hel sats snus. Använde mej av 1 liter
   vatten (OBS Flingsalt för smaken skull) flingsaltet ger en mycket trevlig sälta
   i snuset. Jag körde snuset på ca 65 grader i fem dygn och rörde om dagligen.
 
   Så till tillverkningen av smaksättningen.
   2 msk matolja. Saft och skal från en apelsin. Tre grovhackade chilifrukter med
   kärnor (du kan justera styrkan med antalet chilifrukter)
   Lite salt och lite socker samt en kapsyl Rom.
 
   Ge blandningen ett snabbt uppkok och förpacka den sedan i en glasburk med
   skal och frukter i ca en vecka, för att dra in alla smaker.
   Tre teskedar räcker till en halv snussats och ger snuset en fin konsistens.
   Jag har också valt att ha rökarom som bas i allt snus jag gör.
 
   Tänk lite utanför snussatsen och testa nya recept för dej själv. Det nästa jag
   gör kan mycket väl bli hallon/lakrits typ 50/50 återkommer med recept.
   Mvh Philip i Umeå

Har använt Grov ett par veckor, men eget snus blir bäst! Nöjd med er fina
   service och råvaror! 
   Hälsningar Henrik i Vaxholm

Finsnus!
   
Hej! Vill gärna dela med mig av ett lite annorlunda recept. Jag blandar i
    två matskedar baksirap i snusmassan innan fermenteringen (bakningen).
    Brukar blanda i det tillsammans med saltet. Det avser en hel snussats.
    Temperaturen brukar jag ha mellan 70-80 grader.
    Sedan kryddar jag med Calvados. Det ger en härlig kombination.
    Tony i Karlstad

Hej på er alla snusare!
   
För er alla som tycker att Cut'n Rolls originalrecept på 5-6 dagar är öken!
    Jag kör satsen på 90 grader i 24 timmar. Tillsätter Bergamott och Rosenolja
    som jag köpt på annat håll. In i ugnen på 90 grader igen i 8 timmar.
    Resultatet blir BÄTTRE än General!!!!! Var inte rädda att labba med
    temperaturen. Det blir mycket bättre om du kör med högre.
    Mvh Tony i Hallaryd

Håll koll på färgen!
    Jag har tillverkat ungefär 25 kilo snus enligt ditt recept och experimenterat
    med olika temperaturer och tider i snus-ugnen och kommit fram till att snusets
    färg ger en bra indikation på när det är färdigbehandlat i ugnen.
    När färgen förändras från ljusbrunt till mörkt brunt eller, i mitt fall helst till svart
    färg, blir snuset perfekt ?
    Av, för mig okänd orsak, kan det ta lite olika lång tid för snuset i ugnen att 
    fermenteras.
    När jag ska lagra snuset lägger jag det i plastpåsar och trycker noga ut
    all luft, innan jag stoppar det i kylskåpet eller fryser in det. Jag har aldrig
    haft problem med mögel när jag gjort på detta sättet.
    Lite lustigt att du ändrat temperaturen till 70 grader vilket jag redan experimenterat
    fram är en bättre temperatur än den gamla 50-65 grader :-)
    Låter man temperaturen gå upp mot 85 så får man gärna en bränd smak på
    snuset, vilket inte är så trevligt om man gjort 6 kilo snus.
    Hoppas dessa upplysning kan vara dig eller dina kunder till nytta.
    Har du funderat på att ha ett forum på din sida ?
    Där alla nöjda kunder kan utbyta erfarenheter.
    Hälsningar Benny i Nynäshamn

Micke visar sin "snusfabrik"
     Vi fick en film från Micke i Ersmark. Han visar oss sin snusfabrik.
     Inga dåliga grejor. Han får dessutom fram ett förbaskat gott snus!
     Spela filmen!

Riskokare!
    Stack till Jula och inhandlade en riskokare som ni tipsade om.
    Det blev helt kanon! Körde ungefär 4 dar. Den kan starkt rekommenderas!
    Mvh Micke i Nykvarn

Ett hett tips till alla som vill få fram ett mycket gott snus. Till en 1 kg:s sats:
    Ta bort en tredjedel ur Bergamotten och tillsätt den förlorade delen
    med Whiskey (macleods islay blir bäst).
    Nu kan man snacka om att det k......ar i munnen...
    MVH Andreas

Bot mot mögligt snus
  
Tänkte ge ett bra tips.
   Eftersom jag är jägare och röker en del kött och när man gör saltlake för köttet 
   så har man bla askorbinsyra i för att förhindra mögelbildning. Efter ett par
   misslyckade satser snus, så testade jag att blanda i en tesked askorbinsyra i 
   saltlagen, efter det har det aldrig gått snett inte ens när jag glömde snusmassan
   i den avstängda ugnen ett par dar.
   Mvh Pälle

Hej!
 Ville komma med lite tips om hur jag går till väga.
 Har hållit på med detta i 5-6 år och tycker att detta snus blir bäst.
  • En påse snussats grov
  • 7.5 dl vatten som värms (ej kokas!) med medföljande salt.
  • Låt svalna till armbågsvarmt  (37 grader!?)
  • Blandar allt i en gammal assistent så att massan blir rejält blandat.
  • stoppar allt i en plastburk som klarar temperaturen 65-90 grader.
  • Stoppar allt i ett ombyggt matburkskåp (sådana som finns på industri
    eller byggbodar) har bara ändrat termostaten under plåtarna)!
  • Trycker ner en termometer typ digital med sticka så man förvissar sig
    om att tempen inte blir för hög (ca 70-75 grader)
  • Efter 4 dygn är den bakad klar, ner i assistenten igen (låt den svalna
    till rumstemperatur)
  • 2 påsar pottaska blandas ut i lite ljummet vatten häll i och låt det
    blandas riktigt väl (minst 3-4 minuter).
  • Jag använder 2 st småflaskor bergamott och en flaska arme till min blandning.
  • Ibland så har jag även tillsatt en halv citron (jag vill ha mycket smak!).
  • häll tillbaka i plastlådan och förvara den i kylen i minst 1 vecka innan ni snusar
  • NJUT!!

 Sonny i Kåge

 

  Lasse i Hjo delar med sig av lite bilder på en av de mest avancerade snusugnar jag sett!

 

Hej Tilbudet!
Håller nu på att med förtjusning snusa upp mina första försök och är snart
redo att öppna fabriken igen.
Att använda en Bain-Marie ( vattenbad ) fungerade ypperligt, den håller en jämn
temperatur som jag själv väljer ( steglöst mellan 30-90 grader ) och gick utmärkt
att placera inom mina domäner och utanför frugans känsliga näsa!
Dessuom är det lätt att under tillverkningen röra runt snusmassan och kontrollera
processen, jag lät det mörkna i 3 dygn ( 75 grader ) och därefter i med sodan samt
kryddning med smaker jag tycker om ( bla. 17-årig Armagnac och Dalbränd trätjära! )
och därefter åter 12 timmar i badet ( 80 grader...ville ju även destillera bort alkoholen).
Snuset var snusbart direkt, dock med en tämligen "rå" smak...efter 1,5 vecka i kylen
är det så gott att jag nog aldrig kommer att äta köpesnus igen!
Jag redo att snart göra ett nytt försök med beställning, även pottaska och glycerol/polypropylenglykol behövs.
Gummi arabicum har jag köpt på mig en kilosäck, så det torde räcka ett tag.
Benzoat? Har snuset i kylen och fyller dosan dagligen med ren sked...har du någon
ide om hur lätt det kan tänkas påverkas av mikroorganimerna?
Nikotinhaltig miljö verkar ju teoretiskt vara en tämligen risig grogrund.
m.v.h.
Anders, Gamleby

Tilbudet svarar:
Hej Anders. Benzoat är en extra försiktighetsåtgärd. Behövs nog mest för dem som kör
på lägre temperaturer typ runt 50-60 grader.


Hej!
Vill gärna dela med mig om hur jag får fram ett perfekt snus. Tycker inte Cut'n Rolls
recept är det bästa. Detta receptet har jag nu följt de senaste gångerna med bra resultat!
Receptet är avsett för 0,5 kg torrt tobakspulver.

Lös upp påsen med salt i 0,5 L varmt vatten. Häll över tobaksmjölet i en bunke
och blanda lösningen väl med en elvisp eller liknande. Tänk på att ditt kärl måste klara av
värme, upp till minst 100 grader. Rostfritt eller glas är bäst.

Jämna till och pressa ihop hårt med en stekspade eller liknande.

Sätt in bunken (med tätslutande lock) i ugnen 90 grader (funkar mellan 85 grader till
max 100 grader) i 24 timmar, kontrollera värmen i snusmassan med en termometer.
Efter 24 timmar, ta ut bunken från ugnen och sätt den på svalning ungefär 15 min.
Lös upp påsen med natriumkarbonat i 2,5 dl varmt vatten. Häll det över tobaken
i bunken och blanda mycket noggrant med elvispen. Jämna åter till och pressa ihop
blandningen hårt med en matsked eller liknande. Sätt tillbaka bunken i ugnen
och kontrollera värmen. Efter ytterligare 12 timmar (totalt 36 timmar) i ugnen är snuset
fermenterat och bunken tas ut ur ugnen för att svalna.
Snuset är nu klart, häll över den sista påsen med Propylenglycol/ Glycerol eller enbart Propylenglykol och vispa väl. Nu är det även dags att tillsätta aromerna om du skall
ha det. Du kan behöva reglera fuktigheten också beroende på vilken typ av kärl du 
använt. Då gör det det nu.
Antingen tillsätta mer vatten (lättsaltat) eller sprida ut det på papper för att eftertorka.
Pressas sedan åter igen snusmassan hårt. Låt snuset eftermogna i kylen 4-6 dagar. 

Med detta recepet får jag en kramvänlighet som är kanon, helt utan några jädra specialmedel.
Blir i konsistensen precis som köpesnus!
Lycka till!
Jens, Bräcke

Hej!
När jag gör mitt eget snus så stoppar jag "byttorna" i en stekpåse först.
När det ska blandas i saker gör jag det utomhus, finns ingen lukt alls i huset !!
// Tompan

Nu är det jul igen!
Jag gjorde ett julsnus som blev himla trevligt. Kanske inget jag skulle kunna ha under
hela året men efter julmaten blev det perfekt.

Jag blandar alltid Cut'n Rolls grova och fina. Det tycker jag blir bäst. Hälften av var.
Enligt receptet men med ca 80 grader.
Kryddade med Glögg, cognac, salmiak och rökarom.
Det blir mumma det!
// Limpan i Falkenbeg

Smart grej när det gäller riskokare.
När jag satte min första sats i den nyinförskaffade riskokaren. Jag har förstått att
det är många som använder dess. Då hade jag svårt att få upp temperaturen. Den låg
bara runt 60 grader. Jag satte helt enkelt ner den i en kylväska och nu ligger den
konstant på 80 grader. Blev hur bra som hellst.
//Kenneth i Gustafs

Hej, har provat mig fram i snart tre år. Tycker att jag har kommit fram till det bästa sättet nu.
Jag blandar i 1/3 del grovsalt 2/3 delar vanligt salt. Grovsaltet gör snuset kramvänligare behöver inte tillsätta något glycerol.
9 dl. vatten som jag kokar med saltet. Sätter ugnen på 100 grader låter massan fermenteras i ett dygn ,sen blandar jag i karbonatet direkt i snusmassan
ställer in det i ugnen ytterligare 6 timmar. Lyckas varje gång få ett perfekt snus. Temperaturen pendlar mellan 90-110 grader. Obs jag löser inte upp karbonatet i vatten,det smälter 
in i snuset i den höga värmen.
MVH Sten i Korpilombolo

Hej Tilbudet!
Kan inte låta bli att tacka för den underbart goda portionssnusen du har. Flera av mina vänner handlar hos dig sen de smakat på min =) Mycket billigare än de billigaste "riktiga" snussorterna och oerhört mycket godare, i klass med de absolut bästa typ rapp som vi får skriva när vi inte får skriva det riktig namnet ;) 
Mvh Fredrik, Trollhättan

Snusfri sen fyra veckor tillbaka. Vart ju dålig i hals harklingar slem och snor, dålig i magen åt losec
för fortsätta snusa.. Jävla e:500 å E:1520 å E:422. Märker av skiten från nikofritt snus
också. Nu köper jag påsar och fyller dom med Anis,Fänkol och lakrisrot.
Michael, Bromma

Hej -- Jag har provat hockey-pulver å ha i snuset, gillar lakrits.
Va jag har erfarit av köpearomer dom kan ge frät- sveda under läppen.,,.man tror att de e snuset som e starkt.Ta lite köpearom o stryk under läppen o prova ,,.
Jag bakar mitt snus 90 grad tre(3) dygn detta eliminerar den bäsk/fräka bismaken, bakade förut ett dygn 24+12 timar.
Experimental
SONNY
Munkedal

 

Hej för ökad krambarhet hoppa över Propylenglykolen och ta en halvtimme i hushållsasistenten "degblandaren" Det gör underverk.
Nilsson

Ös i lite extra salt när du blötlägger portionssnuset!
Hej på er!
Måste dela med mig lite information från mina egna tester

Portionssnuset blir ju allt mer populärt och jag har väl fastnat ganska rejält själv
för det. Jag kan inte nog flagga för att lite extra salt i vattnet gör enorm skillnad.
Förvisso min egen tycke och smak, men jag hoppade över det en gång och det
blev knappt snusbart. 1 matsked till en 120g påse gör mycket stor skillnad.
Det blir lite mer bett i snuset!
Michael
Tilbudet

Hej!
Jag såg ert tips om riskokare och inhandlade en samt en snussats från er.
Jag köpte riskokaren på Rusta för 199 SEK, den är på 800W.

Istället för att tejpa igen hålet i locket så borrade jag bort metallringen och därmed var hålet tillräckligt stort för att få ner en digitaltermometer rätt ner i snusmassan.

Blandade satsen i bunken, satte på riskokaren som snart gick över till värme läget vid ca 70-75 grader. Efter några timmar sjönk temperaturen till 58 grader. Då klädde jag in riskokaren med aluminiumfolie. Nu tuffare den på med en konstant temperatur på 72-73 grader.

Mao en perfekt snusmaskin för en billig penning!
Nu väntar jag på att dagarna skall gå så det blir klart!  
/Christer i Varberg

Hej!
E:504 borde ersätta E:500 i snuset.
Alltså Dolomitkalk som man kan köpa på Life.
Blanda i havssalt och fermentera och du har hälsosnus.
Mvh Michael Zetterlund

Prillan Portionspåsar
Hej Nu har jag kommit på hur man värmer ihop även dessa påsar: Lite högre kraft vid hopklämningen av locktången och hålla ett ögonblick längre än vad som behövdes med den tidigare modellen av påsar. För mig fungerade detta mycket bra och det är i stort sett inga fogar som öppnar sig i efterhand. Vänliga hälsningar från mycket nöjd kund.
Ragnar i Uddevalla

Hej!
Jag svettar nu tobaken på min pellets-panna under minst sju dagar på en temperatur av högst 55 grader. Ju längre jag svettar tobaken, desto smakrikare blir det.
Mvh Ove

Cut'n Roll Råtobaksspill
Vi har fått synpunkter att det finns burkar som levereras till de nya 1 kg Råtobaksspillet, som
inte är 100% täta i locket. Vill du vara säker på att inte får för hög avdunstning och ett
för torrt snus, så stoppa burken i en stekpåse och tillslut.
Tilbudet

 

Hej snusvänner!
Efter att under några år tillverkat ungefär 50 kilo snus har jag gjort följande förändringar i
tillverkningsprocessen.
Grundtanken är att bakterierna ska göra grovjobbet att sönderdela (fermentera ) råtobaken
innan konserverande kemikalier tillsätts.

1.Jag kokar INTE vattnet.
2 Jag tillsätter ca 50 gram av det gamla snuset för att bakteriekulturen enligt "surdegsprincipen" ska följa med i den nya snussatsen.
3.Temperaturen i den egenhändigt tillverkade ugnen (isolerad papplåda med 60 watts glödlampa)
får INTE understiga 60 grader vilket innebär att mögelsvampar dör.
Mögel är den stora faran vid tillverkning av eget snus. Skulle snuset få mögel i alla fall kan man
ta bort det och höja temperaturen en aning och fortsätta tillverkningen.
4 Mörk råtobak ger starkare snus än ljus tobak.
5.Snusmassan är färdigfermenterad när massan är svart eller mörkbrun.
( Avbryter man processen innan får man ett surt snus)
6. Jag använder HÄLFTEN så mycket Soda som i Tilbudets grundrecept.
(Ger mindre frätskador på tänder och tandkött och den minskade mängden Soda
kompenseras med längre tid i ugnen.)
 
Arbetsgång:
A.Blandar varm vatten från kranen och snusmassa ( inget konserverande salt ) och låter detta fermenteras i ugnen tills färgen är svart.
(Jag fermenterar ca 2 veckor,med en temperatur på 68 grader,vilket innebär att snusmassan är fullständigt kemiskt sönderdelad.)

B. Efter att snusmassan är fermenterad till svart färg tillsätter jag Sodan ( blandad i några
deciliter vatten )
för att den drar ut nikotinet ur tobaken och låter snusmassan därefter stå
i ugnen i ca 1 vecka.
Och därefter är snuset färdigbehandlat i ugnen.

C. Därefter blandar jag i det konserverande saltet,utblandad i några deciliter vatten, och rör 
om med elvispen. Saltet före Glycerinet eftersom saltet dras in i snuset INNAN det smetiga Glycerinet lägger på utsidan av snuskornen.

D. Tillsätter Glycerinet (Glycerin används för att konservera växter och är bakteriedödande)

E. Tillsätter smakämnen,i mitt fall Bergamot.

F. Låter snuset mogna i minst 1 vecka i kylskåp.


Därefter är min sats på 7 kilo snus färdig och jag har lurat staten på 6000:- i utebliven 
tobaksskatt :-)
Jag förvarar ca 6 kilo i frysen och har ett kilo i kylskåpet för påfyllnad av mina snusdosor och tar fram ett nytt kilo från frysen när det behövs. 7 kilo räcker ungefär 1 år.
Viktigt är att krama ur luften ur plastpåsarna. Tidsåtgång för 7 kilo snus är ca 1 timmes pysslande.
Har testat diverse produkter,bland annat majsmjöl, för att förbättra bakbarheten men anser att Glycerin,som finns att köpa extra på apoteket,är bäst.
Har provat andra leverantörer men anser att Tilbudets produkter är bäst och har aldrig haft problem med mögel med min ändrade tillverkningsprocess.

Hälsningar
Gott och billigt snus"

 

Hej!

Ett litet råd.

Har gjort många Cut'n Rolls snussatser.
Brukar baka en grov och en fin samtidigt med någon deciliter mindre vatten än recept.

Efter fermentering sparar jag dom i 250g påsar. Fryser dom.
Vid användning tar jag en grov och en fin påse.
Kokar ca 1dl vatten med lite Maizenamjöl/Arrowrot tills den är mycket tjock, obs inte klumpig.
Låter det kallna.
Blandar i det med visp och lägger det i dosor.
Får en snus som jag tycker om, lätt att krama och sitter bra under läppen.

Sedan kan man lägga i arom efter behov.

Det blir jättebra, bättre än det köpta.
Håkan

 

Nystartad forumtråd om att göra eget snus 2014-12-10

Här är äntligen en nystartad tråd. Många av de som finns sedan tidigare har några år på nacken.
http://www.maskinisten.net/viewtopic.php?f=10&t=196931

Michael
Tilbudet

 

Att göra eget Karbonat!

Med anledning av att ni inte kan sälja vissa tillbehör till era snussatser
kanske jag kan bidra med ett tips ifall ni inte redan vet det.
Jag provade att använda bikarbonat i stället för natriumkarbonat i mitt
sista kok och det ser ut att fungera.

Så här förberedde jag bikarbonaten.

Värmde upp ugnen till 200 grader, ställde in bikarbonaten i ugnen och
lät den stå där i 200 grader i 40 minuter.
När jag tog ut den då hade bikarbonaten blivit soda med ungefär samma
styrka som er natriumkarbonat, det här är något jag kan rekommendera
att ni själva provar.

Åke i Sundsvall

 

Få lite mer krut i snuset
Hej!
Jag såg att du har salt i portionsnuset så det ska jag göra på en gång så fort jag fått leveransen från dig!
Men jag har en annan lösning för att få lite sting i snuset.

Jag tar de tre vanliga aromerna men bara hälften av varje flaska sen kommer det jag går igång på och som är ett måste i mitt snus: tabasco sås som finns i små långsmala flaskor, sen jävlar anama snackar vi muskidunder snus som inte har skådats i hackbacken.

Men börja försiktigt för man kan alltid droppa och skaka burken senare, det blir nästan bättre om man gör det efter allt är färdigt! Och nej man får inga bestående men under läppen!

Efter lite lagring i kylen av tabascon så går smaken bort och kvar är bara stinget.

Smaklig Snus
Claes Andersson

 

Att det ska ta sån tid o komma på bra idéer
Jag tyckte mitt snus blev lite torrt sist jag gjorde några kilon. Kom på den brilljanta idén att använda Gelatin. Jag lade 3 ark i blöt och löste sedan upp dem med 2dl kokande vatten.
Vispade i 1kg färdigt snus och sen in i kylen. Det blev väldig kramvänlig. Som köpesnus ungefär :-)

Provat med lite olika mjöl, gummiarabicum och Obscena mängder glycerol. Men det här
blev så nära perfekt konstistens man kan komma :-) Lite mindre mängd
vatten under fermenteringen kanske är att föredra!
Mvh Flingan

 

Ölsnus!

Hej
Har använt era satser i ca10 år, från ugn, frigolitlåda till riskokare som jag tycker är toppen, har lagt en gummimatta samma storlek som locket för att behålla fukt och värme.
Nu har  jag fått en ide om att istället för vatten använda  Murphy's Irish Stout , koka bort kolsyra och alkohol och sedan blanda snuset som vanligt, Lite orolig om mögel men den är färdig nästa helg så jag återkommer om resultatet
 
Nu är snuset klart.
Betydligare bättre lukt av riskokaren inte så stark och nästan behaglig, jag använder Himalyasalt (har gjort i flera år) istället, för bättre smak. Konsistensen känns bättre, lite mera kramvänlig, smaken är ju annulunda och väldigt behaglig, kommer att fortsätta med detta. Nu har jag ju bara tagit en prilla direkt från kokaren, står nu i kylen en vecka innan jag ska börja använda det. Jag har aldrig smaksatt mitt snus innan men det här känns ju som en höjdare.

Hej igen!
Nu har jag provat ölsnuset, helt ny smak och trevligare, dels lukten från riskokaren, kramvänligare
och smak.
Efter 10 år kommer jag att fortsätta med att använda öl istället för vatten, bara salt och carbonat.
Är ju ganska logiskt, förmodar att de flesta som snusar gillar öl, vattenkvalitet kan ju vara ganska stor skillnad på klor kalk osv. Öltillverkare har säkert stenkoll på deras vatten, Att jag valde Murphys var ju att jag ville ha så mycket smak som möjligt och de finns på ICA 3,5. Porter fungerar säker också, Guinness, finns många får väl prova lite olika efterhand. Amerikansk öl är ju inget jag kommer prova.
MVH Peter


 


 

 

 

   Startsidan | Leveransvillkor | Hur handlar jag    

 

Premiere Tobacco
Premiere Tobacco
 
Råtobaksspill
 1 Kg

Portion Mini
Snussatser, Portionssnus och råtobak till bra priser hos Tilbudet

Cigbuster
Snussatser, Portionssnus och råtobak till bra priser hos Tilbudet

 

Portionssnus halvfabrikat från Tilbudet

Phantom refill portionssnus från Tilbudet

Vattenrening
Snussatser, Portionssnus och råtobak till bra priser hos Tilbudet
För dig som har
problem med
vattenkvalitén
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

**** RÖKNING OCH SNUSNING KAN ALLVARLIGT SKADA DIN HÄLSA ****

| Mail Konsumentkontakt | Copyright © 1998-2014  Trivselprodukter | Sidan uppdaterad 2017-02-06 |